nedeľa, 19. februára 2012

Dobošové rezy s pudingom a krokantom

... asi po roku som sa rozhodla o repete tohto úžasného a hlavne rýchleho koláčika, ktorý som obzvlášnila lieskovcovým krokantom - a bola to naozaj dobrá voľba. Mäkučké cesto s čokoládovým pudingom s jemne chrumkavým povrchom.
   Recept na tieto povedzme "falošné dobošové rezy" som získala od jednej kamarátovej maminy - moje malé ich tam vtedy zjedli takmer za pol plechu /až som sa za ne hanbila - akoby sme doma vôbec nepiekli :))))/
   Tak ja sa dnes s ním zasa podelím s Vami moji zlatí čitatelia ...


Prísady na cesto :
* 500g hladká múka
* 150g práškový cukor
* 1 vajce
* štipka soli
* 100g rozpusteného tuku /používam palmarín/
* cca 100-120ml mlieko -podľa potreby
* 1 ML sóda bikarbóna /zarovno/ 

Plnka :
* 1400ml mlieko
* 3ks  čokoládový puding 
* 9 PL kryštálový cukor
* 2 PL kakao
* 50g maslo
- okrem toho : - čokoládová poleva dľa chuti a orieškový krokant /ten som lenivá robiť, preto ho kupujem:)/

 Postup cesto :
1. všetky suroviny si spolu ručne vymiesime do plastického cesta
2. rozdelíme ho  na 4 rovnaké diely
4. na pracovnej doske každú časť rozvaľkáme na tenko, na veľkosť plechu
5. rozvaľkané cesto vložíme na vymazaný tukom a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 7 min - sledovať
6. upečené pláty cesta  necháme vychladnúť - a potom sa nezľaknite, cesto ako vychladne, zostane tvrdé ako doska :), ale to je v poriadku, také má byť a Vy ste nič nepokazili
7. vychladnuté pláty naplníme horúcim, čerstvo uvareným pudingom
8. a pretože ten puding je horúci - pláty nám z neho krásne zmäknú
9. povrch rezov potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a hneď posypeme karamelovým krokantom
10. rezy necháme vychladnúť, potom vložíme do chladničky, aby nám krásne zachladili a hotovo :)



Postup plnka: 
1.  z mlieka, pudingových práškov, kakaa a cukru uvaríme hustý puding
2. hneď do horúceho zamiešame maslo
3. a touto horúcou pudingovou zmesou naplníme upečené vychladnuté pláty cesta.


Prajem Vám dobrú chuť :)

14 komentárov:

  1. tie vyzeraju ako z nejakej luxusnej cukrarne!!!! paraaadne!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vďaka Mariannka za kompliment - ale z tej luxusnej ani nie :) skôr som bola naštvaná, že rýchlo - rýchlo idem zachrániť posledný kúsok na fotenie a už som to tam dopatlala:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mnaaaaaaaaaam, matka tie vyzeraju fantasticky a aj tie zltkove ako z katalogu krasne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Řezy vypadají nádherně, lépe než v cukrárně!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem HaF, tak tieto sú trošku také ľahšie, predsa je tam ten puding a ten to krásne všetko odľahčí - moje malé milujú tieto pudingové variácie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. teda martinka, toto je parada! krasne sa ti podarili! ten krokant... hmm:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Sylvi, Anetka - Ďakujeeem Vám krásne

    OdpovedaťOdstrániť
  8. výborný koláč i blog... spomenula som Vás i na mojom blogu http://romikka.blogspot.com/2012/04/kdo-si-hraje-nezlobi.html ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vypadají hezky, zkuste příště full verzi, fakt stojí za to - žloutkový krém šlehaný nad párou smíchaný se 70% čokoládou, mňam:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dnes som ho robila :) uz sa tesim ked ho ochutname prajem Vesele Vianoce :)

    OdpovedaťOdstrániť